Bu cephe sistemi, kaplama ile yalıtım arasında havalandırmalı bir oda bırakan bina duvarlarının kaplama sistemidir. Avrupa akademik camiasında, binanın yalıtımını çözmek, istenmeyen termal köprüleri ve yoğuşma sorunlarını ortadan kaldırmak ve böylece binanın mükemmel bir termal-hidrometrik davranışını sağlamak için en verimli sistem olarak kabul edilir.

Bu sistemle, binanın dış cephesinde, iç sacı ve döşeme kenarlarını koruyarak kesintisiz bir yalıtım sağlanabilir. Havalandırmalı bölmede, ara boşluğun hava tabakasının ortam havasına göre ısınması nedeniyle, bölme içinde sürekli bir havalandırma oluşturan “Yığın Etkisi” olarak adlandırılan etki üretilir. Hava giriş ve çıkışının uygun boyutlandırılması, binanın hem içinden hem de dışından gelen su buharının sürekli tahliyesi, yalıtımın kuru tutulması ve yalıtımın daha iyi performans göstermesi ve enerji tüketiminde büyük tasarruf sağlanması. Havalandırmalı Cephe, binanın enerji tüketimi tasarrufuna ek olarak, doğrudan radyasyonu veya duvar veya döşemelerdeki kötü hava koşullarını ortadan kaldırarak onları geleneksel sistemlerle inşa edilen binaları etkileyen patolojilerden korur.

Prestij Cephe olarak geliştirdiğimiz yapısal sistem, koruyucu saca ihtiyaç duymadan projenizin kullanışlı yüzeyini arttırır. Ayrıca, geleneksel ve yapısal parametrelerin olası düzlemsel kusurlarının düzeltilmesine izin veren mükemmel düzlemler oluşturur. Yüklerini binanın koruma elemanlarına değil, korumalara dağıtan güvenli ve hafif bir sistemdir.