Cephe sistemleri içerisinde istediğiniz herhangi özel bir tasarımı projeleriniz için alanında profesyonel ekibimizle güvenle mümkün kılabiliriz.


Yalıtımlı-Yalıtımsız Doğrama Sistemleri

Pencere sistemlerinde çok büyük öneme sahip olan doğramalar, pek çok farklı malzemeden üretilebilmektedir.

Ahşap Doğramalar

Ahşap pencereler, ahşabın olumlu özellikleri nedeni ile asırlardır kullanılmış, bugün de aynı kullanım değerini koruya gelmiştir. Ahşap, el veya makinede çalışılması ve şekillendirilmesi kolay bir malzemedir. Sağlam bir malzeme olan ahşap ısıl özellikleri açısından da iletken değildir. Isı kaybı az olduğundan, ısıtma masrafının azalmasına yardımcı olur. İç hacim rutubeti ne olursa olsun, ahşap yüzeylerinde su buharı yoğuşmasına çok rastlanmaz. Ahşap pencere iyi korunursa, hava etkileri ile değişmez, yağmura, güneşe, havadaki çeşitli gazlara, soğuk ve sıcağa dayanıklıdır, hafiftir, gereği kadar serttir. Ahşap, diğer malzemelerle kolaylıkla birleştirilebilir

Olumsuz koşullara karşı başarılı bir sonuç alınması için uygun nitelikte bir ahşabın seçilmesi ve iyi bir şekilde korunması zorunludur. Ahşap doğramaların çoğunluğu Baltık sekoya ağacı, kızılçam ve köknar gibi yumuşak özellikli ağaçlardan elde edilir. Ahşap, yer aldığı ortamın nemlilik derecesine uygun bir nem derecesinde seçilmelidir. Ahşabın monte edilmesi sırasında bünyesindeki nem oranı oldukça önemlidir. Bu ve buna benzer birçok faktörü göz önüne alıp ahşabın doğramalarda oldukça iyi sonuçlar vermesini, projelerinizde uzun ömürlü ve sağlam olmasını sağlar.

Alüminyum Doğramalar

Alüminyum genellikle yapıda, pencere, giydirme cephe, çatı pencereleri gibi sistemlerde kullanılmakta olan bir malzemedir. Doğramalarda genellikle alüminyum alaşımları kullanılmaktadır. Metal bir malzeme olarak alüminyum, diğer bir metal olan çeliğe benzer davranan, ancak aynı kuvvet uygulandığında çelik kadar mukavemetli olmayan bir malzemedir. Alüminyum doğramalar ahşaba göre daha uzun ömürlüdür. Hafif, dirençli ve kullanışlıdır. Bakımı basit ve kolaydır. Yılda bir veya iki defa sabunlu veya deterjanlı suyla temizlemek yeterlidir. Kolay işlenir ve birleştirilebilir. Bugün ilerleyen teknoloji sayesinde alüminyum doğramalar ısı bariyerli olarak üretilmektedir. Isı bariyerli doğramalar, ısı iletimi düşük bir malzeme tarafından birbirine bağlanan iki ayrı parçadan oluşur. Bu ısı tutucu yardımıyla alüminyum pencerenin iç yüzeyi sıcak ve kuru kalır. Böylece sadece bir enerji korunumu değil, aynı zamanda bir sağlık korunumu da sağlanmış olur. Çünkü terleme yapan doğramalar küf oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle terleme olasılığı olan iklim bölgelerinde bu tür yalıtımlı alüminyum doğramalar tercih edilmelidir.

Vinil Doğramalar

İlk olarak sentetik reçineden elde edilen, bakalit üretimiyle başlayan plastik malzeme teknolojisi, oldukça büyük bir hızla ilerlemiştir. Yaşanan gelişmeler bileşimi etkilemiş ve bugün yapılarda ve çeşitli ev ürünlerinde kullanılan polimer adı verilen gelişmiş sentetik plastik çeşitlerine ulaşılmıştır. Polimer yani diğer bir deyişle PVC pencere üretiminde de kullanılmaktadır. Sıcaklık değişimiyle genleşme ve büzülmelerin meydana gelmemesi, deformasyonların önlenmesi ve doğramanın sabitlenmesi için doğrama, galvanize çelik veya alüminyumdan yapılan taşıyıcılarla desteklenir. Güvenlik ve sağlamlık için tüm PVC pencerelerde destek sacları kullanılmaktadır. Hafifliği, uzun ömürlü oluşu, büyük yalıtım gücü, istenilen dirence ulaşması, kolay işlenmesi ve biçimlenmesi, hem strüktür hem dolgu olarak kullanılması, bakım kolaylığı, seri üretime yatkınlığı, yatırım maliyetini karşılaması, yapı sektörünün bu malzemeyi çağın malzemesi olarak tanımlamasına yol açmıştır İsteğe bağlı olarak PVC malzeme renklendirilebilir. Renklendirme işlemi tüm plastiğe uygulanabildiği gibi doğramanın sadece yüzeyi de renklendirilebilir.